SEPICAT

SEPICAT is een productlijn van kattenbakvullingen en verzorgingsproducten voor huisdieren, ontwikkeld door SEPIOLSA, een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld die zich bezighoudt met de winning en verkoop van speciale kleisoorten: sepioliet, bentoniet, stevensiet-keroliet, attapulgiet en hormiet.

Sepiolsa hanteert een geïntegreerd businessmodel en is aanwezig op de belangrijkste Europese markten.

SEPIOLSA, MARKTLEIDER IN PRODUCTIE EN DISTRIBUTIE

Minerale afzettingen
Lokaal verkoopkantoor
Verwerking en verpakken fabriek
Minerale afzettingen
Lokaal verkoopkantoor
Verwerking en verpakken fabriek

KWALITEIT EN R&D

Bij SEPICAT handhaven we de strengste kwaliteitscontroles, zodat we onze klanten een product van topkwaliteit kunnen leveren.

Mede hierdoor is SEPICAT sinds 1999 in het bezit van het ISO 9001:2008-certificaat, een certificatie die voortdurend wordt bijgewerkt om onze klanten het beste product op de markt te bieden.

Ons kwaliteitssysteem omvat het hele proces, vanaf de winning tot de verzending van het mineraal, zowel in verpakte als niet-verpakte vorm, waardoor wij een perfecte traceerbaarheid kunnen garanderen.

MILIEUBEWUST EN SOCIAAL BETROKKEN

Bij SEPICAT zijn wij begaan met het milieu.

Onze inspanningen zijn gericht op het ontwikkelen van nieuwe, milieuvriendelijkere productlijnen. Onze Lightweight klontvormende kattenbakvullingen zijn hiervan een bewijs: een onderzoek door PWC Ecobilan over de levenscyclus van het product laat zien dat dit product 70% minder CO2 uitstoot, 55% minder water verbruikt en 35% minder afval produceert in vergelijking met traditionele bentoniet.

FAPAM

Bij SEPICAT zijn we bovendien erg begaan met het welzijn van dieren. Om deze reden werken wij al meer dan 20 jaar samen met FAPAM (de federatie van verenigingen voor de bescherming van dieren gevestigd in de regio Madrid). Vorig jaar schonken we meer dan 150.000 liter kattengrit, waarmee we hebben bijgedragen aan het welzijn van duizenden katten die op een familie wachtten.

Sepiolsa draagt zowel bij aan het welzijn van onze huisdieren, als aan het beschermen van het milieu.